Mind your partner

De komende maand staan er leuke dingen gepland. Naast een heerlijke sauna dag met mijn lief heb ik in principe elke maandag overdag tijd voor Dominae… en al 3 dates en een optie staan. Daarnaast heb ik in een turbulent FinDom moment de creditcard van Liselette in mijn bezit. Inclusief de app. Ze kan alleen maar zien per maand wat er van haar rekening wordt geschreven. Heerlijk is dat!

Het nieuwe jaar komt met goede voornemens, blijkt ook voor subs. Tussen medio december en nu zijn er 5 prospects die contact hebben gezocht. De een veelbelovender dan de ander, dat uiteraard. Om rust te hebben rond de feestdagen en een mini vakantie heb ik gezegd twee weken geen proefweken te beginnen, maar dat blijkt lastig vol te houden.

Zo is er de sub met een voorliefde voor dineren en shoppen van dure lingerie met een Dominante Dame. Dat klinkt als iets om verder te onderzoeken en is voor mij een nog onbekende kink die mijn fantasie wel helemaal los laat gaan.

Een sub die mentaal goed aansluit maar die moeite heeft om zijn mannelijke macho kant achter zich te laten en die online moeilijk te trainen lijkt. Tegelijk is het mentale spel heerlijk.

Dan hebben we twee keer een leuke sub die eigenlijk alleen een lifestyle Domme wil…. De ene omdat hij het idee heeft dat hij de controle heeft als hij betaalt (little does he know) en de ander omdat hij meer als lust sub ingezet wil worden en ik geen intiem contact bied. Beide wisten zonder enige moeite Dominae precies op de juiste snaar te raken en zelfs in het vanilla gesprek kostte het me geen enkele moeite om met een kleine opmerking de verhouding te laten blijken. Dat gezegd hebbende… ik respecteer iemands keuze.

De jonge sub uit het zuiden die het toch verder wil onderzoeken. En met hem ben ik vanavond in gesprek geraakt wat me inspireerde tot deze blog. Want, volgens mij heb ik het tussen de regels door wel geschreven, maar niet expliciet.

De meeste subs die mij benaderen hebben een vaste relatie. Hoewel dat soms wat nadelen met zich meebrengt zie ik het vaak ook als voordeel. Als Domme wil ik dat het mijn subs goed gaat. Ik hoef geen invulling aan hun leven te geven, simpelweg een aanvulling op gebied van kink. Dus als jij een relatie hebt en een bevredigend leven buiten bdsm, good for you. Ik zal de laatste zijn die dat in de weg wil zitten.

Tegelijk ben ik niet zo naïef om te bedenken dat er geen spanningsveld is. Over het algemeen is de partner in kwestie niet op de hoogte van de onderdanige activiteiten. Soms wel, dan is het besproken en als ik vraag hoe of wat krijg ik te horen dat ze iets zei in de trant van ‘Als je in je reet genomen wil worden ga je maar naar een homobar’ tot ‘als je een ProDomme opzoekt begrijp ik dat.

Het mooiste vind ik het als de partner zich openstelt om de behoefte te begrijpen. Wat niet betekent dat deze zich er zelf in kan vinden of wil participeren… maar simpelweg het niet bij voorbaat al aanmerken als gek of bizar.

Natuurlijk maakt het uit hoe je zoiets introduceert. Het beeld van bdsm is wat meer genuanceerd in de afgelopen jaren, maar als je vanuit het niets vertelt dat je graag naar feesten gaat, kruipend achter je Meesteres in een puppy pak met kuisheidskooi en tepelklemmen, afgemaakt met butplug met staart. Dan snap ik dat het wat veel is om te verwerken in een vanilla hoofd. Daarom ben ik altijd benieuwd hoe deze gesprekken worden gevoerd. Ik vraag er altijd ook op door, voor zover de sub wil vertellen.

Want ik word vaak gezien als iemand die de relatie schaadt. Een onzichtbare derde die ook iets van de man wil…. Er wordt door sommigen beweert dat elke sub op de duur vreemdgaat. Ik zou niet weten hoe, aangezien de meeste ProDommes niet aan intiem contact doen, maar dat terzijde. Als het gaat om fysiek vreemdgaan dan. Mentaal vreemdgaan is anders.
Elke sub die mij dient zal beamen dat ik het genot van de Vrouw voorop stel. Dus ook van de partners. Zij mag niet lijden onder de onderdanige wensen van haar man. Vaak geef ik ook opdrachten die Haar dienen.

En dan heb je nog het mentale aspect. Veel subs zijn zo blij dat ze eindelijk hun onderdanige gevoelens kunnen uiten, bespreken en ondergaan. Dat geeft ook veel lucht in de relatie. Het is namelijk een aspect waarin de partner vaak niet kan ondersteunen (of dat denkt de sub) en waar wel een behoefte ligt. Is dat vreemdgaan? Voor beide kanten valt wat te zeggen. Ja, je deelt iets intiems met iemand anders dan je partner. En nee, want er is (in mijn geval) geen sprake van weerzijdse romantische gevoelens. Respect en vertrouwen zeker, wellicht nog een vriendschapsaspect… maar vaak alleen op dit specifieke deel, deze onvervulde behoefte in het leven.

Als je een relatie aangaat met een Dominante, en dan bedoel ik meer dan eenmalig contact en meer dan alleen gegagged contact, dan zullen de meesten het goed met je voorhebben. Simpelweg, grenzen opzoeken en oprekken, maar niet klakkeloos overschrijden. Zowel bij FinDom als bij FemDom.

Ik omschrijf mijzelf wel eens als een Dominante Hippie (wat op meerdere punten grappig is). Er is genoeg Dominantie om te delen… en tegelijk zie ik ook de mens erachter. Waarbij ik dan wel de grens aanhoud dat alles mijn genot dient. Tegelijk wil ik dat het mijn subs goed gaat. Soms is bdsm datgene wat nodig is om ervoor te zorgen dat de relatie met de partner kan slagen. Soms is het een uitlaatklep voor onderdrukte emoties en vaak is het een ‘ikw il later geen spijt hebben da tik het niet heb gedaan’ situatie waarbij er ook een schuldgevoel is.

Moraal van het verhaal. Je partner is ontzettend belangrijk. Als je haar (hem, hen) kunt betrekken heeft dat de voorkeur, ook al willen ze zelf niet participeren. Is dat geen optie? Zoek dan een Domme die onderaan de streep het beste met je voorheeft. En dat doet niets af aan dominantie, vernedering of findom…. Heb je dat gevonden? Mooi, geef je dan over. Kijk of je het vertrouwen hebt om het echt te ondergaan. BDSM spel is zon mooie combinatie van angst, spanning en opwinding in één, dat wil je niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *