Sapiosexual

De term sapioseksueel is het vooral aangetrokken zijn tot intelligentie. In mijn online profilering geef ik duidelijk mijn opleidingsniveau aan… Het wordt tijd om dit eens verder uit te diepen. Want als ik naar mijn slaven kijk zijn ze allemaal HBO+ opgeleid. Terwijl dat voor BDSM helemaal niets uit zou hoeven maken. Dus, ben ik een sapioseksueel of gewoon een intellectuele snob? Ongetwijfeld iets van beide maar ik bevind me dan ook in de luxe positie dat ik kan kiezen wat me aanspreekt.

De gesprekken tussen het spel met de slaven intrigeren me. Ik vind het leuk om te kijken hoe hun leven eruitziet. Als ik ergens de term ‘olfactorisch ingesteld’ gebruik en Petertje dit op moet zoeken gniffel ik. Aan de andere kant vind ik het altijd super irritant als ik een woord niet weet en op moet zoeken.

Hoe ik erop kom om dit te bespreken? De afgelopen dagen zijn er weer een aantal bijzondere prospects verschenen. De Griek die alles op mijn Twitter timeline liked en opmerkingen plaatst… maar niet in staat is om nee te accepteren. Hij is op Twitter al bezet en als ik op zijn timeline kijk zie ik dat hij van alles van iedereen heeft gedeeld. Een echte slet dus. Wanneer ik hem erop aanspreek dat hij al iemand anders dient geeft hij aan dat dat niet uitmaakt (ja, voor hem… maar het gaat hier om mij!). Hij vraagt me hem te testen en ik geef aan dat ik dit al heb gedaan en dat hij gefaald heeft…. En dan houdt hij maar niet op in krakkemikkig Engels. Ugh, echt.

Lezen wat ik schrijf (en dat dus respecteren) zijn erg fijn. Tekst is het enige wat ik van je te zien krijg en dus belangrijk. Een van de dingen die mij triggert is als iemand in staat is om mijn vragen/ opdrachten te beantwoorden. Dit is geen hogere wiskunde en ook niet erg ingewikkeld. Een simpele vraag als ‘stel jezelf eens voor’ leidt bij de ene persoon tot een uitgebreid verhaal over wie wat waar… waarbij een ander zegt: Ik ben Erik uit X, 1.92, 82 kilo en 22cm pik. Of… Hoi ik ben Erik. In de laatste twee gevallen knap ik af. Dit is geen informatie waar ik iets mee kan. En het moet niet zo zijn dat ik als Dominae alles uit een slaaf moet trekken (You wish 😉) Als ik op lengte oid zou vallen dan zou dat nog uit kunnen maken, maar uiterlijk doet er minder toe dan het spel wat we kunnen spelen. Het spel begint mentaal, dus daar moet de klik ook zitten.

Nog een voorbeeld. Zo was er gisteren het gesprek met Janwillem. Deze man spreekt me aan en wenst me een fijne middag. Ik ben de beroerdste niet maar geef al snel aan dat ik geen ruimte heb in mijn stal. Als ik aangeef met met Dominae aan te spreken en hij spelt het verkeerd ziet hij niet in wat hij fout doet. Nadat hij vraagt of ik tuin of geldslaven heb (???, hoewel, een tuinslaaf lijkt me wel wat 🙂 ) volgen steeds raarder geformuleerde zinnen… Geeft u de slaaf pijn? Is een voorbeeld. Laat helder zijn, ik verwacht niet dat je mijn hele blog hebt gelezen voordat je me bericht (al krijg je wel bonuspunten, want dan heb je oprechte interesse)…. maar is het teveel gevraagd om je iets te verdiepen of in ieder geval een correcte zin te formuleren?
Hij geeft aan dat hij een hoge pijngrens heeft en in mijn stal wil als er plek is. Hierbij gaat hij volledig voorbij aan het feit dat IK hem eerst in mijn stal moet willen hebben. Ik geef subtiel aan dat pijn niet mijn ding is en dat ik niet iedereen toelaat in mijn stal (oke, subtiel, ik zeg dit letterlijk). Ik vraag hem meer te vertellen over zijn ervaring. Zijn antwoord: 2x een sessie. Fijn… het is inderdaad een antwoord, maar dit is toch veel te summier? Dat snap je toch zelf ook wel? Ik geef aan dat ik hoop dat hij iemand anders vindt maar dat dit hem niet gaat worden. Ik geef aan dat hij wel lief is maar geen antwoord geeft… en blijkbaar was dat genoeg om hem te voeden en aan te geven dat hij precies zo lief kan zijn als ik wil…Zucht. Ik geef aan dat ik iemand zoek die onderdanig is en intelligent.. Janwillem ziet zichzelf als intelligent. In ieder geval gaat het gesprek nog even door waarbij ik aangeef wat ik wil en hij denkt dat te kunnen bieden (mijn mind triggeren…. op dit moment triggert hij mijn irritatie). Nadat is doorgedrongen dat ik echt niet met hem ga spelen geeft hij een sneer…. Waarom ik anoniem wil blijven en dat dat genoeg over mij zegt. Ook zo jammer dat dat moet. Laatst zei al iemand dat ik strenger moet zijn in mijn afwijzing. Zo ben ik als mens niet, maar ik weet ondertussen binnen een paar zinnen of iets potentie heeft of niet. Alleen vind ik dat er al genoeg nare opmerkingen zijn en zou ik het graag classy afhandelen.

Terugkomend op sapiosexualiteit… Intelligentie maakt ontzettend veel uit, en opleidingsniveau zegt niet alles. Ik las een artikel over sapioseksualiteit waar een vrouw zich op een jongen wierp vanwege het boek wat hij aan het lezen was… Of dweepte met een schrijver vanwege zijn intellect. Hoewel ik echt respect heb voor intellect is het niet het enige waar ik op kick.

Gelukkig is dat andersom ook niet zo. Er is een taalnazi prospect die me graag wijst op al mijn taalfouten. En dat zijn er een hoop. Alsnog wil hij me graag dienen als er weer plek is. / Ook op mijn blog heb ik al menig commentaar gehad. Hoe het kan dat ik pretendeer intelligent te zijn terwijl er zoveel simpele taalfouten staan en er ongetwijfeld genoeg op te merken is op de lengte van mijn zinnen, de opbouw en de volledige stijl van mijn schrijven (<– deze zin was vast te lang). En dan komt de rebel in me naar boven.

I type like I live, Fast and with a lot of mistakes

Als jij wilt dat ik anders schrijf… prima. Be. my. guest. Niemand vraagt je om dit te lezen en het is niet dat ik het niet weet (oke, soms weet ik echt niet waar nu t, of dt hoor, maar wel bij de vervoeging van ik word). Anyways, volgens mij kom ik tot de conclusie dat ik vreselijk hypocriet ben.

Voor alle lieve taalnazi’s in mijn omgeving die zich mateloos storen aan mijn onverzorgde taalgebruik en vrezen dat dit een weergave is van mijn intellect. Hieronder een kleine tegemoetkoming voor jullie 🙂 Ik moest hier in ieder geval altijd erg om lachen.

Dus ik ben blij als iemand me prikkelt en slimme opmerkingen maak. Ik raak gefrustreerd als ik een woord niet ken (en al helemaal als iemand weigert het uit te leggen). Met de Vlaming moet ik altijd goed nadenken hoe hij dingen bedoelt omdat het echt anders overkomt.

Als iemand anders zijn tekst niet goed verzorgd zwaai ik hem er meteen mee om de oren, maar waag het niet kritiek op mijn teksten te leveren. Kun je me direct geïnteresseerd krijgen met scherpe humor en goede discussies? Naar aanleiding van 1 bericht kan ik je al vragen me te dienen. Dus ik denk dat ik kan zeggen dat intellect wel zeker uitmaakt. Maar niet zonder humor en cheeckiness.

Wat er nog meer uitmaakt? Uiterlijk is niet zo belangrijk mits binnen betamelijke grenzen van gewicht. Of je kaal bent of niet maakt me niet uit. Oke, ik wordt niet wild van als je een kokosmat op je rug hebt maar zolang ik je niet hoef aan te raken is er niets mis mee. Een paar maanden geleden, in het begin had ik een man op Kik die mij niet wilde dienen (want hij wilde live) maar die echt een afgetraind lijf had. Als partner zou ik daar nooit op kunnen vallen… maar als slaaf stond het me wel aan.

Leeftijd is dan wel weer een ding, omdat ergens rond de 50 voor mij een bovengrens zit aan wat ik als aantrekkelijk zie (en dus naakt zou willen voorstellen als slaaf. Terwijl dit ook niets met BDSM te maken zou hebben. Aan de andere kant is er ook een ondergrens aan leeftijd

Gisteren had ik een grappig gesprek met een prospect die aangaf dat hij valt op klasse en intelligentie (check), maar dat hij het ook belangrijk vindt dat zijn Domme ouder is en meer levenservaring heeft. Nu werkt dat andersom ook. Ik wordt niet wild gelukkig van een 20 jarige slaaf. In mijn ogen is dat meer een jongetje en ben ik geneigd om eerder hem te willen begeleiden/ helpen dan dat ik hem zie als een seksueel wezen wat dient voor mijn genot.

Kortom, ik ben geen sapioseksueel die warme kriebels in haar broekje krijgt van een slimme opmerking. Echter kan alles wel steenkoud worden van een domme opmerking, slechte vervoegingen of onverzorgde tekst. Het ergste is nog als er aannames worden gedaan die niet gefundeerd zijn. Ugh.
Heb je scherpe humor en laat je me niet wegkomen met mijn eigen verkeerde redenaties, dan zal ik dat interessant vinden en je af en toe ook afstraffen voor de brutaliteit (puur omdat ik dat kan 😊). Het antwoord op de eerdere vraag… Ik ben dus waarschijnlijk een snob, en intelligentie is een voorwaarde om mij mentaal te stimuleren. Desalniettemin, als Dominae is er niets mis mee om wat selectie bij de poorten te doen. Dat is nu net het verschil met een ProDomme… Ik kies wie mij mentaal genot brengt, en als je dat goed doet zie je wellicht meer.

Want opwinding en seksueel verlangen is toch een mentaal ding? Je kunt me overal aanraken maar dat betekent niet dat ik opgewonden raak. Als je me in mijn hoofd niet raakt dan gebeurt er in mijn lijf ook niets.

sapio sexual - vibe.ng

Voor nu, heb ik mijn tekst goed nagelezen en zal ik mijn best doen mijn leven tekstueel te beteren zodat jullie niet allemaal op mij afknappen😘.

Oh, en voor wie benieuwd is, er is ook zoiets als Demiseksualiteit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *